31 Ekim 2012 Çarşamba

Cephe Mantolama

Cephe mantolama için üç yöntemimiz var. Bunlardan biri panel bina cephe kaplamaları işi, panel cinslerinden polistren levhalar, yani expendit polistren levhalar, exturde polistren levhalar veya taş yünü kaplamalar kullanılabilir.
Bunlar arasında bizim tavsiye edebileceğimiz panel cinsi bildiğimiz strafor olan expendit polistren levhalardır. Çünkü bunlar daha açık gözenekli yapıya sahip olduklarından binanızın nefes alması çok daha kolaylaşır içerdeki yoğuşma sularını engellemiş olursunuz. Panel dışında ikinci bir yöntem ise daha çok yeni jenerasyon ürünleri dediğimiz ısı yalıtım sıvaları. Isı yalıtım sıvalarının hüneri şu, örneğin elimizde bir tuğla var bu sizin duvar kesitiniz olsun tuğlanızı ördünüz duvarınızı içten ve dıştan bir şekilde sıvayacaksınız, herhangi bir mantolama veya dıştan bir panel kaplamadan önce, yani normalde şuna yapmanız gerekiyor, burası dış sağ tarafı içse tuğla duvarınızı iç ve dıştan sıvadıktan sonra dışarısına mantolama yapmanız gerekiyor. Fakat ısı yalıtımlı sıvalarda buna gerek kalmıyor yani siz kaba sıvanızı yaptığınızda içten ve dıştan, daha sonra isterseniz dışında suya karşı kitlemek için bir macun kullanabilirsiniz veya teksture verebilirsiniz ve boyanızı yaptıktan sonra bu tuğlanız hem kara sıvasını bitirmiş olur hem de aynı anda siz bir ısı yalıtımı sağlamış olursunuz.

Özellikle eski binalarda kat malikleri kendi aralarında anlaşamadıklarında binanın cephe mantolama sı için bir bütçe toplayamıyorlar veya mimari görüntü açısından belirli bir katman kalınlığına izin verilmiyor. Bu gibi alanlarda %25 - %30 oranlarında bir ısı yalıtımı yapılması yine mümkün bunun yapım aşamasında kullanılan ürün ise ısı yalıtımlı boyalar, bu boyalar nasanın geliştirdiği bir teknoloji üzerine kurulu, likit seramik küreciklerden oluşuyor uzay mekiklerinin atmosfere girerken sürtünmeden dolayı olan 1400 – 1500 derecelere varan ısıyı reflekte eden bir malzeme türü. İçi vakumlanmış havası olmayan kum tanecikleri gibi düşünün bu malzemeleri bunlar boyayla seyreltilip kullanıldıklarında güneş ısığını ve içerdeki ısı ışığını duvarlarda %90 oranında geriye sektirdiği için içerdeki yoğuşma ve konzerdasyonu koruyorsunuz ve artı size %30 oranında bir ısı yalıtımı sağlıyor.

kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.3870.cephe-mantolama.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder