26 Ağustos 2014 Salı

Polietilen Köpük

Genel Özellikler
Polietilen esaslı malzemeler etilen ve propilenden hazırlanan polimerlerden imal edilen esnek ve yarı esnek, gözenekli, plastik esaslı malzemelerdir. Polietilen köpükten mamul, kalıptan ektrüzyon yöntemiyle çekilerek boru ve levha halinde üretilmektedir. Dış yüzeyi düzgün olarak elde edilebilmekte, borular 10 ile 139 mm iç çapında 2 m boyunda ve 5-30 mm yalıtım kalınlığında üretilmektedir.

Levhalar ise 10,15,20 mm kalınlığında ve değişik boyutlarda üretilmektedir. Kapalı hücre yapılı, extrüzyon ile üretilmiş polietilen köpük mamul, dayanıklı, güvenilir, ekonomik, kullanımı kolay bir izolasyon malzemesidir.

Çok kolay bir işlemde kısa sürede montajı yapılabilir. Zehirli gaz içermez, kimyasal olarak nötr ve kokusuzdur. Polietilen günümüzde gerek sanayi, gerek yan sanayide çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Polietilen esaslı malzemeler:
Düşük yoğunluğu, elastikliği, düşük ısı iletkenliği, yüksek su buharı difüzyon direnci, bünyesine su almaması, yüksek darbe dayanımı vb. üstün özellikleri ve mekanik özellikleri
ile özellikle yalıtım alanında aranan bir üründür. Isı yalıtımında, döşemelerde darbe sesi yalıtımında, su yalıtımında yardımcı malzeme olarak bir çok yalıtım alanında kullanılır.

Türkiye’de üretilen Polietilen ürün çeşitleri:

1 Polietilen boru: Boruların ısı yalıtımında ve tesisat yalıtımında kullanılır. Polietilen borular 1/4"-4" anma çapları aralığında, 6-10-15-20-30 mm et kalınlığında üretilmektedir.

2 Dolgu fitili: Silindir seklinde imal edilen, su ve ısı yalıtımında kullanılan yardımcı bir malzemedir.

3 Polietilen bant: Rulo halinde kendinden yapışkanlı, ince ve dar olarak imal edilen ısı yalıtımı yardımcı malzemesidir.

4 Polietilen Levha: Rulo halinde imal edilen ısı ve darbe sesi yalıtım malzemesidir. Bunlar kendi aralarında polietilen Darbe Ses Kesici ve Polietilen Levhalar olarak ikiye ayrılırlar. Polietilen Levhalar ise kendi aralarında Standart Levhalar, Kendinden Yapıskanlı Polietilen Levhalar, Polietilen Folyo Kaplı Levhalar olarak ayrılırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder