17 Temmuz 2013 Çarşamba

Rockwool Durock

Rockwool Durock, teras çatılar için kullanılan standart monolit levhalarla kıyaslandığında ortalama yoğunluğun altında, yüksek esnekliğe sahip çift yoğunluklu levhadır.

Isı iletkenlik değeri: 0,038 W/mK
Boyutlar: 1200 x 600 mm 2000 x 1200 mm
Kalınlık: 50 - 160 mm
Basma dayanımı: > 50 kPa

Durock çatı levhaları, yanmaz ısı yalıtımı ve ses çözümleri sunar. Durock’un sahip oldugu yüksek basma dayanımı, çatılarda yüksek yüklerin taşınmasına olanak verir. Ayrıca Durock’un çift yoğunluklu yapısı mükemmel noktasal yük dayanım performansı sağlar. Mekanik sabitlemelere sağladığı elastik destek ile tek kat PVC ve TPO membran uygulamaları için mükemmel bir çözümdür. Çift yoğunluklu çatı levhalarının üst katmanı çok yüksek yoğunluklu malzemeden imal edilir. Durock 50 – 160 mm arasındaki kalınlıklarda ve 1200x600 mm ölçülerinde üretilir. Çift yoğunluklu yapısı nedeniyle Durock her zaman tek kat olarak uygulanır. Böylece benzer mekanik performansı elde etmek için farklı yoğunluktaki iki levhanın, iki ayrı kat olarak uygulanması yerine tek kat Durock uygulanması yeterli olacak, montaj zamanı kısalacaktır. Yüksek yoğunluklu katmanın her zaman üstte kullanılmasına  dikkat edilmelidir. 

UYGULAMA ALANI
Durock, servis yükünün genellikle limitli olduğu, hafif endüstriyel yapıların teras çatılarında ısı, ses ve yangın yalıtımını sağlamak için kullanılır. Düşük yoğunluğun yüksek mekanik performans ile birleştirilmesi özellikle yüksek hadveli trapez levha uygulamalarında büyük bir avantajdır. Durock’un diğer uygulama alanı ise eğik çatılarda mertek üzerinin yalıtımıdır. Bu uygulamada 50-100 mm arası kalınlıklarda ki Durock yalıtım levhaları diğer yalıtım malzemeleri ile iç tarafta ve mertekler arasında Rockwool Durock, teras çatılar kullanılır.


kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.4171.rockwool-durock


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder