17 Temmuz 2013 Çarşamba

Rockwool Taşyünü Fiyatları

Neden Rockwool Taşyünü ?
Rockwool Grubu; yangın güvenliği, ısı ve ses yalıtımı sağlayan taş yününün dünyadaki öncü üreticisidir. Yüzyıldan daha eski bir gelenek ve teknolojik olarak gelişmiş üretim süreçleri, her türlü binanın yalıtımı icin yüksek kaliteli ürünleri ve cözümleri garanti eder. Taş yünü mükemmel termal koruma sağlar. Kış günlerinde soğuğun, yaz günlerinde sıcağın evimizin içine sızmasını engeller. Binalarda ve endüstride enerji tüketimini düşürmenin en etkili yollarından biri yalıtımdır. Taş yünü tamamen cevre dostudur, taştan imal edilir ve geri dönüştürülebilir. Taş yünü elyafı, tüm yapısı boyunca doymuş özelliğe sahiptir, bu nedenle su iticidir. Buhar geçirgen yapısı sayesinde nem, elyafların arasında kalmaz.

Gürültü, stres ve konstantrasyonu etkilediği gibi genel olarak insan sağlılığını da etkilemektedir. Elyaflarının yapısı sayesinde taş yünü, gürültüyü ve titreşimi emerek, huzurlu ve daha sağlıklı bir yaşama olanak sağlar. Ilık ve nemli hava, soğuk ve yalıtımsız yüzeylerin üzerine yoğuşur. Bu koşullarda küf ve mantar ortaya cıkar. Küfler ve mantarlar kötu bir görüntünün ötesinde sağlık problemlerine de neden olur. Bu durum duvarların yalıtımının iyi bir şekilde yapılması ile önlenebilir. Taş yünü sabit mekanik özelliklere sahiptir. Nominal yoğunluğu ve  elyaflarının oryantasyonu sayesinde farklı yüklemelere karşı dayanım kapasitesi daha yüksektir.

Taş yünü 1000°C üzerindeki sıcaklıklara dayanıklıdır, böylece hayati öneme sahip bir yangın güvenliği sağlar. Yangının yayılmasını önlerken; itfaiye ekiplerine yangına müdahele, hayat kurtarma ve tahliye işlemleri için de ek bir zaman sağlar. 

Taş yünü kullanımı fosil yakıtlara duyulan ihtiyacı azaltmaktadır. Bu yolla CO2 salınımı azalacak ve iklim değişiklikleri hafifleyecektir.

Taş yünü Isı yalıtım levhaları yüksek ve düşük yoğunlukta olmak üzere 2 çeşittir.

a- Yüksek Yoğunlukta Taş Yünü : 
Yoğunluk : 150 kg/m3
Kullanım Sıcaklığı : 0 / 800 oC
Isı İletim Katsayısı : 50 oC ortalama sıcaklık için 0,043 W/mK
Su Buharı Geçişi : - 542 µgm/Nh 

b- Düşük Yoğunlukta Taş Yünü : 
Yoğunluk : 33 kg/m3
Kullanım Sıcaklığı : 0 / 800 oC
Isı İletim Katsayısı : 50 oC ortalama sıcaklık için 0,043 W/mK
Su Buharı Geçişi :  542 µgm/Nh



Rockwool taşyünü fiyatları, kullanılacak malzemeye, bina özelliklerine ve yapılacak uygulamaya göre değişmektedir.

Rockwool Taşyünü Mantolama Fiyatları                                                  
Rockwool Taşyünü (4 cm) 1.03 m2
Rockwool Yapıştırıcı 5 kg
Rockwool Sıva 5 kg
Rockwool Dübel 6 adet
Rockwool Sıva Filesi 1,1 m2
Rockwool PVC Donatılı Köşe Profili 0,25m
Rockwool Kaplama 0.3 kg
Rockwool Dekoratif Kaplama 2,5 kg
Rockwool Dış Cephe Boyası 0.36 kg                                                         

Rockwool Taşyünü Yalıtım Metrekare fiyatı :…….. TL


Rocwool taşyünü fiyatları almak için ücretsiz keşif formumuzu doldurabilir veya 0216 475 12 41 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede sizi arayacak ve keşif randevu işleminizi gerçekleştirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder