19 Temmuz 2013 Cuma

Rockwool Fixrock Yalıtım Levhası

Rockwool Fixrock havalandırmalı cepheler ya da kaset giydirme sistemleri için, özel olarak tasarlanmış hafif yoğunluklu bir levhadır.

Rockwool Fixrock (FB1, FW1) cam tülü kaplı bir levhadır.

Rockwool taşyünü kendiliğinden su iticidir ve bu özellik, değişik katkılarla güçlendirilmiştir. Yüksek su iticiliği ve stabilitesi Fixrock’a mükemmel performans özellikleri sağlar. Ayrıca giydirmenin yalıtımı tamamıyla saklayamadığı uygulayamalarda, daha estetik bir görüntü yaratmak için Fixrock, siyah veya beyaz cam tülü ile kaplanabilir (FB1, FW1). 

UYGULAMA ALANI
Fixrock genellikle havalandırmalı giydirme cephelerde ısı, ses ve yangın yalıtımı için kullanılır. Havalandırmalı cephelerde son kat kaplama genellikle cam, metal, ahşap ya da plastik kompozit panellerdir ve genellikle paneller arasındaki bağlantı noktaları açıktır ve cephe kaplamasının altında kalan yalıtım malzemesi yağmur sularına maruz kalır; bu nedenle malzemenin su itici olması gereklidir. Fixrock (FB1, FW1) için en uygun kullanım alanı, havalandırma kanallarındaki akımın çok güçlü olduğu, çok yüksek bina cepheleridir. Bu gibi durumlarda, cam tülü, taş yünü levhanın yüzeyini, güçlü hava akımının sebep olabileceği aşınmaya karşı korur. Fixrock’ın mekanik özellikleri, çeşitli tip dübeller kullanılarak test edilmiştir. Test sonuçları, levha başına, her yükseklikteki binada, tahmini mümkün her türlü rüzgar şiddetine dayanabilmesi için sadece iki dübelin yeterli olduğunu göstermektedir ki bu benzer cam yünü ürünlerine göre daha azdır.

IIsı iletkenlik değeri: 0.039 W/mK
Boyutlar: 1000 x 600 mm
Kalınlık: 40 – 160 mm
Uygulama: yalnız mekanik dübelli uygulama

kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.4181.rockwool-rixrock-yalitim-levhasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder