14 Eylül 2012 Cuma

Bina Mantolama

Bina Duvarlarının Dıştan Mantolama / Yalıtımı :
Bu yalıtım sisteminde, hem duvar elemanlarının oluşturdukları yüzeylerle birlikte, kolon, kiriş,perde duvar vb. yüzeylerinde yalıtılarak ısı köprülerinin ortadan kaldırılması, ve binaların ısı değişikliklerine karşı korunması için tavsiye edilen ve kullanılması gereken en doğru çözümdür.

Dış duvarların dıştan ısı yalıtımı uygulamalarında kullanılacak olan ekspande ısı yalıtım levhalarının ( EPS ) minimum 16 kg/m3 yoğunlukta ve üretim esnasında içerisine ilave edilen alev geciktirici katkı ile yangın sınıfının Alman normuna göre B1 zor alevlenici olması gerekmektedir. Türkiye’de yeni başlayan bu bu uygulama, Avrupa Ülkelerinde çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Yapı fiziği yönünden en uygun sistem olup EPS levhaları tüm binayı dışarıdan bir manto gibi sarar ve ısı kayıplarını engeller.

Dış Cephe Mantolama :
Isı köprülerinin oluşmasını ve yazın ısınmayı önler.Yapı fiziği hasarlarının büyük bölümü, dışarıdan bina mantolama uygulamaları ile engellenebilir ve mevcut hasarların onarımında da en etkin ve kalıcı uygulamadır.

Dış cephe mantolama sistemi, yeni yapılara ve oturulan binalara da rahatça uygulanabilir. taksitle mantolama ücretleri ödenebilir.Mevcut yapıların yenilenmesinde daha çok tercih edilmektedir. Oturulan bina mantolama uygulama sırasında tüm işler binanın dış tarafında yapılır, içeriye işçi girmez. Dış tarafta ısı yalıtımı uygulaması için tüm cepheye iskele kurulması gerekir, özel kimyasal yapıştırıcılara ve uzman uygulama ekibine ihtiyaç vardır. Duvarların ısı yalıtımında tercih edilmesi gereken, doğru çözümdür. EPS levhaları, duvara özel yapıştırma harçları ve dübellerle sabitlendikten sonra, EPS üzerine file uygulaması yapılır. Filenin üzerine toplam kalınlığı 4-5 mm olan sentetik sıva yapılır, sıva üzerine dış cephe boyası yapılarak uygulama sonlandırılır.

kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.3926.binamantolama.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder