10 Eylül 2012 Pazartesi

İzolasyon Malzemeleri


Mineral lifli ısı izolasyon malzemeleri

Camyünü izolasyon malzemeleri : Ergimiş camın çeşitli yöntemler kullanılarak lif haline getirilmesiyle elde eilir. Lif çapları 3-5 mikron arasındadır.

cam yünü
Cam yünü

Taşyünü izolasyon malzemeleri : Cam yünü gibi ergimiş camın çeşitli yöntemler kullanılarak lif haline getirilmesiyle elde edilir. Hammaddesi silis kumudur. Lif çapları 3-5 mikron arasındadır.

taş yünü
Taşyünü


Seramik yünü izolasyon malzemeleri : Çok yüksek sıcaklıklarda kullanılan lifli bir izolasyon malzemesidir, taşyünü nün kullanılamadığı 1200-1400 derece sıcaklıklarda kullanılır, lifli izolasyon malzemelerinin en pahalısıdır.

seramik yünü
Seramik yünü

Koyun yünü izolasyon malzemeleri : Doğal bir izolasyon malzemesidir, insan saçının 1/30 u kadar ince olup, elastik, kıvrılabilen ve yaylanma özelliği olan bir izolasyon malzemesidir.

koyun yünü
Koyun yünü

Sert Plastik Köpük izolasyon malzemeleri


Expanded polisten ( EPS ) izolasyon malzemeleri : Yapay organik  bir izolasyon malzemesidir, ilk olarak Almanya’da BASF firması tarafından üretilmiş, styrapor ismi ile piyasa sürülmüştür, genellikle 50x100 ebatlarında, 1 ila 10 cm arası kalınlıkta üretilir. 1 m3 EPS de milyarlarca küçük ve kapalı gözenekli hava boşlukları vardır, ısı iletim kat sayısı en düşük olan ısı izolasyon malzemesidir.

eps
Eps


Extrude Polistren XPS izolasyon malzemeleri : Isı iletim kat sayısı EPS ye göre daha düşüktür, basınca ve mukavemete dayanıklıdır.

xps
xps

Poliüretan Köpük izolasyon malzemeleri : Poliol ve izosiyanat kimyasallarının karşımı sırasında havanın yardmıyla köpürüp sertleşmesinden elde edilen plastik esaslı köpüktür. Genellikle levha halinde ve sarı renkte üretilir.

poliüretan
Poliüretan köpük


Yumuşak köpük izolasyon malzemeleri 

Elastomerik Kauçuk köpüğü : Esnek, kapalı hücreli, genleştirilmiş siyah sentetik  kauçuk boru ve levhalardır.
Polietilen Köpük : Etilen ve propilenden hazırlanan polimerlerden elde edilen esnek vve yarı esnek gözenekli plastik esaslı izolasyon malzemeleridir. Boru ve levha halinde üretilir.

elastomerik
Elastomerik Kauçuk köpüğü


Fenol Köpüğü : Çeşitli yoğunluklarda sert fakat kırılgan bir izolasyon malzemesidir, genellikle açık gözenekli olup kapalı gözeneklere sahip olanları da vardır.

fenol köpüğü
Fenol Köpüğü

Melamin Köpüğü : Yükses ses tutuculuğu olan, yüksek ısı yalıtımı özelliğine sahip bir izolasyon malzemesidir. Hafiftir, kolay uygulanabilir ve dekoratif görünüme sahiptir.

melamin köpüğü
Melamin Köpüğü

Cam Köpüğü : Serttir ve basınca dayanıklıdır, buharı hiç geçirmeyen bir izolasyon malzemesidir.

cam köpüğü
Cam Köpüğü

Kalsiyum Silikat : Mineral esaslıdır, levha, boru, sprey ve forma sokulmuş özel parçalar halinde üretilir.
Genleştirilmiş Perlit : Perlit inci taşı anlamına gelmektedir, hammaddesi camsı volkanik bir kayadır, perlit taneleri 0-5 mm çapındadır, bünyesinde bulunan gözenekler malzemeye yalıtım kabiliyeti kazandırır.

kalsiyum silikat
Kalsiyum silikat

Doğal Mantar : K.Afrika, Sicilya, Korsika, Sardunya adalarında yetişen bir ağacın kabuğundan elde edilir, günümüzde ısı yalıtımından çok dekorasyon ve şişe mantarı üretiminde kullanılmaktadır.

mantar
Doğal mantar

Vermikulit : Mika madenden elde edilir, mika artıkları ısıtılarak genleştirilir camsuyu ilave edilerek basınçlı levha haline getirilir.

vermikulit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder