10 Eylül 2012 Pazartesi

Mantolama Sözleşmesi

Mantolama sözleşmesi iş veren ile yüklenici firma arasında mutlaka imzalanmalıdır, tüm detaylar sözleşmede açıkça yazılmalı, ileride olaşabilecek problemlerin önüne geçebilecek nitelikte olmalıdır. Mantolama sözleşmesi de genellikle diğer sözleşmeler gibi genel hükümler bulunur örneğin 

1- Taraflar : İş veren ve Yüklenici firmanın unvanı ve adresi.
2- İşin yapılacağı yer : Adres ve bina adı.
3- İşin konusu ve işin mahiyeti.
4- İşin cinsi ve bedeli : Mantolama sözleşmesinin bu bölümünde yapılacak işler ve kullanılacak malzemeler açık olarak yazılı olmalıdır. Eğer teknik bir şartname hazırlanmışsa bu bölüme yazılabilir.
5- Sabit fiyat garantisi : Bazı firmalar işe başladıktan sonra malzeme fiyatları arttı diyerek ek ücret talebinde bulunabilir, bu maddeyle yüklenici firmanın ilave bedel istemesinin önü kapatılır.Yapılacak işin miktarının artması hariç herhangi bir ek ücret talep edilemez.
6- Ödemeler : Ödemelerin nasıl yapılacağı detaylı olarak yazılır.
7- İşin süresi : İşin başlangıç ve bitiş süresi yazılır varsa gecikme bedelide eklenir.
8- Yüklenici firmanın sorumlulukları.
9- Garanti şartları ve süresi.
10- Diğer şartlar : Eklenmek istenen diğer şartlar yazılır.
Yukarıdaki 10 madde genel olarak kullanılan mantolama sözleşmelerinin maddeleridir ve bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Her şirket işin cinsine göre farklı sözleşme maddeleri kullanabilir, mantolama yaptırmadan önce sözleşme maddelerini okumanızı ve karar aşamasında göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.3974.mantolama-sozlesmesi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder