10 Eylül 2012 Pazartesi

Mantolama nedir

Mantolama yapılarda ısı yalıtımı amacı ile yapılan bir yalıtım uygulamasıdır. Mantolama uygulaması yapılan binalarda, ısı yalıtımının dışında, binanın dış etkilere daha az maruz kalmasından dolayı ömrünün uzaması, çeşitli görseller kullanılarak binanın maddi değerinin artması gibi avantajları da vardır. Isı yalıtımı mevcut binalar için zorunlu bir uygulama olup, 2017 yılına kadar her binanın enerji kimlik belgesi alması gerekmektedir.

Günümüzde ısı yalıtımı ile çeşitli çözümler sunulmaktadır,  yalıtım sıvalarının veya boyalarının % 50 enerji tasarrufu yapılacağı iddia edilmektedir, fakat bu malzemlerim lambda katsayıları 0,13’ün altına düşmemektedir, % 50 enerji tasarrufu sağlaması için lambda değerinin 0,065 ten küçük olması gerekir, bu katsayı sadece ısı yalıtım levhaları ile sağlanabilmektedir.

İyi bir ısı yalıtımı için kullanılan malzeme ve  işçilik eşdeğer ağırlıktadır. En kaliteli malzeme ile kötü bir işçilik yapıldığında uygulamadan sağlıklı bir sonuç alınamaz. Yanı şekilde kalitesiz bir malzeme ile yapılan iyi bir işçiliğin de beklenen performansı sağlaması beklenemez.

Mantolama uygulaması için piyasadaki İSO standartlarında üretilen paket mantolama sistemleri tercih edilmelidir.Uygulamada ise bilgi ve tecrübesi yetersiz ucuz işçilik yapan ustalar yerine kurumsal firmalar tercih edilmelidir. Mantolama firması iş sonunda hem işçiliğe hemde malzemeye 5 yıl garanti verebilmelidir.

kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.3985.mantolama-nedir.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder