14 Eylül 2012 Cuma

Polisan Mantolama Exelans Enerji Seramik Yapıştırma Harcı

Polisan Exelans Enerji Seramik Yapıştırma Harcı : Çeşitli sentetik katkı ve polimerler katkılı, yapışma gücü arttırılmış,  TS EN 12004’e göre üretilen C1T sınıfı, fayans,seramik ve cam mozaik vb. kaplama malemelerinin duvar ve zemine yapıştırılması için kullanılan, suya ve neme karşı dayanıklı, yüksek stabiliteye sahip, beyaz renkte,  çimento esaslı  çevre dostu yapıştırma harcıdır.
Kullanım Alanları:
İç ve dış mekanlarda düşey ve yatay uygulamalarda, uvar ve zeminlerde, su emme oranı % 3'ün üzerinde olan küçük ve orta boy fayans, çini, seramik ve doğal taş gibi malzemelerin yapıştırılmasında kullanılır.
Genel Özellikler:
Suya, neme ve donmaya karşı dayanıklı, su geçirgenliği düşük, plastik kıvamlı, uygulaması kolay, hidrolik bağlayıcılığı yüksek, yüksek yapışma özelliğine sahip, düşey uygulamalarda kayma yapmaz, dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
Yüzeyin Hazırlanması:
Uygulama yüzeyleri; temiz düzgün ve terazisinde olmalıdır. Ayrıca yüzey; toz, kir, kalıp yağı, boya gibi yapışmayı engelleyici yabancı maddeler ile  beton ve sıva gibi kalıntılardan arındırılmalıdır. Zayıf yüzeyler, çatlak sıvalar gibi kendini taşıyamayacak sağlamlıkta olmayan yüzeyler ve yosun kalıntıları uygulama yüzeyinden uzaklaştırılmalıdır.
Tamir gerektiren zemin ve duvarlar uygulamadan en az 2-3 gun oncesınde Polisan dış cephe Exelans Enerji ince veya kalın  tamır harçları ile doldurulup tesviye edilmelidir. Yüzey emiciliği yüksek olan yüzeylerde emiciliğin azaltılmasına yönelik astar uygulama yapılması gereklidir.  Uygulama yüzeyi nemli olmalı fakat su birikintisi olmamalıdır.
Malzemenin Hazırlanması:
25 kgtoz torbasındaki Polisan Exelans Enerji Seramik Yapıştırma Harcı, ortam sıcaklığında ki 6,0-7,0 lt temiz su ile bir kap içerisine konularak düşük devirli matkap ile topak kalmayıncaya kadar karıştırılır. Sonra karışım 5 dk dinlendirilen harç, homojen hale gelene kadar 1-2 dk karıştırılır.
Uygulama :
Hazırlanan harç uygun dişli mala ile yüzeye taraklama ile yayılır. Taraklanan harç üzerine kaplama malzemeleri en fazla 10-15 dk içerisinde yapıştırılmalıdır. Bu süre içerisinde yapıştırma yapılmadı ise, yüzeyde ki harç kazınıp, yerine yeni harç uygulanmalıdır.
Zeminin düzgünlüğü kontrol edilerek, yardımcı araçlar ile malzemenin iyice yerleşmesi ve yapışması sağlanmalıdır. Derz uygulamasına geçilmesi için min 1 gün beklenmelidir.
Yeni uygulama yapılmış olan yüzeyler, doğrudan güneş ışığına, güçlü hava akımlarına, yağmur ve don gibi olumsuz hava etkilerine karşı korunmalıdır.

kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.3855.seramik-yapistirma-harci.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder