14 Eylül 2012 Cuma

Polisan Mantolama Exelans Enerji Kristalize Su Yalıtım Harcı

Polisan Exelan Enerji Kristalize Su Yalıtım Harcı : Kapiler etkilerden kaynaklanan  su yalıtım problemlerinin çözümünde kullanılan, garaj, teras, bodrum ve temel katlarının içeriden yada dışarıdan yalıtımında kullanılan, çimento içerisinde su ile reaksiyonundan kaynaklanan kristaller üreten ve kristallerin betonun kılcal damarlarına nüfuzu sonucu  betonun su geçirimsiz hale getiren, hem pozitif hemde negatif su basıncına karşı kullanıma uygun, özel polimer katkılar ile takviye edilmiş, çimento esaslı tek komponentli su yalıtım malzemesidir.
Kullanım Alanları:
·          Eski yapıların iyileştirme çalışmalarında
·          İç ve dış mekanlarda
·          Bina duvar, zemin ve tavanlarında
·          Garaj, balkon, teras vb. sürekli neme maruz kalan alanlarda
·          Asansör çukurlarında
·          Su depoları, su tankları, olimpik yüzme ve süs havuzlarında
·          Temel, bodrum dış duvarlarında , yer altı ve yerüstü çalışmalarında
·          Tünel ve metrolarda suya maruz kalan yerlerde
Genel Özellikler:
Özel polimer katkılar ile takviye edilmiştir. Ağır hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Hidrolik bağlayıcılar içerir. Çimento esaslı sıvalı yüzeylerde oluşan rutubetlenme ve ıslaklıkları önler. Su ile reaksiyona girmesinden dolayı suda erimeyen kristaller üretir. Betonu ve donatıyı kimyasal etkilere karşı korur, prizini almasına muteakip kristalleşme özelliği sayesinde yüzeyden su geçişini etkili bir şekilde engeller. Yüzeyleri nemin ve rutubetin tahrip edici etkilerine karşı korur. Nemi ve rutubeti kalıcı olarak engelleyerek basınçsız ve zayıf su sızıntılarını keser. Pozitif ve negatif su basıncına dayanıklıdır. Her tip taş, tuğla, bims tuğla, briket, gazbeton, beton, beton blok vb. örülü ve sıvalı yüzeylerde kolaylıkla uygulanabilmektedir.
Yüzeyin Hazırlanması:
Uygulamadan önce; uygulama yüzeyinde ki; kir, pas, kalıp yağı vb yapışmayı engelleyici yabancı maddeler uzaklaştırılmalı, sıva ve beton kalıntıları ve atıklar uygulama yüzeyinden temizlenmelidir. Yosun kalıntıları yüzeyden temizlenmelidir. Çatlaklar, zayıf yüzeyler gibi kendini taşıyamayacak sağlamlıkta olan alt yüzeyler tamir edilmelidir. Temizleme işlemi duruma göre basınçlı su, tel fırça veya kumlama yöntemleri ile yapılmalıdır. Yüzeyin kuru olması durumunda yüzey hafif nemlendirilmelidir. Varsa aktif kaçaklar ve su sızıntıları uygulama öncesi çözüme kavuşturulmalıdır.
Malzemenin Hazırlanması:
Temiz karıştırma kabına konmuş 25 kg Polisan Dış Cephe  Exelans Enerji Kristalize su Yalıtım Harcı  tozu üzerine fırça kıvamı için ortam sıcaklığında ki 7,0-7,5 lt. karışım suyu eklenmelidir. Polisan Exelans Enerji Kristalize su Yalıtım Harcı  üzerine karışım suyu yavaş yavaş ilave edilerek yavaş devirli bir karıştırıcı ile 3 - 5 dakika, homojen ve topaksız bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Her parti de 30 dakika içerisinde kullanılabilecek kadar malzeme karıştırılmalıdır.  Yaklaşık 3 -5 dakika dinlendirilip tekrar 20-30 saniye karıştırıldıktan sonra malzeme kullanıma hazır hale gelir.
Uygulama :
Uygulama en az iki kat şeklînde ve her katın uygulama yüzeyini tamamen kaplayacağı şekilde yapılmalıdır. Katlar arasındaki süre 5 saati geçmemelidir. İlk kat uygulaması fırça ile yapılır. İlk kat tamamen kuruduktan sonra ikinci kat fırça ile tekrar uygulanarak işlem sonlandırılır. Uygulamanın bitiminden sonra, yüzeyler su püskürtme veya serpme yapılarak 5 gün süreyle nemli tutulmalı ve kuruması önlenmelidir.

kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.3858.kristalize-su-yalitim-harci.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder