14 Eylül 2012 Cuma

Mantolama Firmaları, Mantolama Şirketleri

İstanbul mantolama firma sayısının yaklaşık olarak 3.000 civarında olduğu tahmin edilmektedir, peki bu mantolama firmalarının seçiminde nelere dikkat edilmesi gerekir ?
Mantolama firması seçiminde öncelikle iyi bir alt yapı ve teknik kadroya sahip, hiçbir işi yarım bırakmamış uygulama hakkında tam bilgiye sahip, uygulama ve iş güvenliği alanında eğitimli ekipleri olan firmalar tercih edilmelidir.

Mantolama işi yapan firmalar (ısı su ses ve yangın yalıtımcıları derneği ) üyesi değilse, yaptığı iş için sorumlu olduğu bir kurum olmayacağı için, işi gerektiği gibi yapmayabilir, firma seçiminde izoder üyeleri ni tercih etmeniz mantolama / ısı yalıtımı uygulamasının doğru yapılması anlamına gelmektedir.
Uygulamayı yapan mantolama şirketleri istanbul yaptığı işin arkasında durabilmelidir. Hem işçiliğe hem de kullanılan malzemeye tedarikçi ve kendisi en az 5 sene garanti verebilmelidir. Uygulamada TS ve CRN standartlarına uygun üreticinin garanti verdiği malzemeler kullanılmalıdır.
İşe başlanmadan önce mantolama şirketi ile mutlaka sözleşme imzalanmalı ve tüm şartları detaylı olarak sözleşmede belirtilmelidir.

Mantolama Firmaları mutlaka uygulamada çalışacak personelin SGK girişlerini bina/site yönetimleri istemeden kendiğilinden vermelidir.

Bina keşfi (yerinde inceleme) yapmadan ezbere mantolama metrekare fiyatları veren firmalar olduğu gibi bunun tersini yapan yani binayı yerinde inceleyen ve buna göre en doğru mantolama fiyatları nı veren firmalar tercih edilmelidir.

kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.3877.mantolama-firmalari.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder