10 Eylül 2012 Pazartesi

İzolasyon Isı İzolasyonu Yalıtım

Binalarımızın sağlıklı ve enerji kullanımında verimli olabilmesi için başta ısı izolasyonu, temel su izolasyonu, çatı izolasyonu, tesisat izolasyonu, ses ve yangın izolasyonu yapılması hayati önem taşımaktadır. Isı izolasyonu binaların en büyük koruyucusudur, kaliteli ve standartlara uygun ısı izolasyon malzemeleri ile yalıtılan binalarda hem su hemde ısı izolasyonu sağlanmış olur.

İzolasyon sektörü son yıllarda hızla büyüyen bir sektör olmuştur, yasal düzenlemeler ile yeni binalar yalıtımlı olarak yapılmaya başlanmıştır, eski bina sahipleri de  yalıtımın önemini kavramış, yalıtım yaptırmaya başlamış ya da yalıtım yaptırmayı düşünmektedir. İzolasyon konusundaki bu bilinç sevindirici olsada, bina sahiplerinin ısı izolasyonu nu biba dış görünüşü ve yakıt tasarrufu olarak düşünmekte ve fiyat odaklı firma seçimi yaparak hatalı yalıtım uygulamalarının önünü açmaktadır. İzolasyon binaların görünümünü değiştirir, ısı yalıtımı sağlar ve uzun ömürlü sağlıklı bir binada yaşama imkanı verir. Hatalı izolasyon uygulamaları bu saydıklarımızı tam anlamıyla yerine getirememekte, başlangıçta fiyat olarak avantaj sağlasa da uzun vadede bina ısı yalıtımının yeniden yapılmasına varacak kadar büyük maddi ve manevi zararlar vermektedir.

İzolasyon yaptırılmadan önce eldeki imkanlar çerçevesinde araştırma yapılması, en azından temel konuların bilinmesi firma seçimi açısından son derece önemlidir. Firma seçiminin nasıl yapılacağını firması seçiminde nelere dikkat edilmeli videomuz dan görsel olarak öğrenebilirsiniz.

Isı izolasyonunun binayı tek başına koruması mümkün değildir, ilk paragrafta da belirttiğimiz gibi binaların tam yalıtımının sağlanması için, su izolasyonu, çatı izolasyonu, tesisat izolasyonu, ses ve yangın izolasyonu uygulamalarının da yapılması ve devletin ısı yalıtımında olduğu gibi diğer izolasyon uygulamalarını da zorunlu hale getirmesi gerekmektedir.

kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.3980.izolasyon.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder