14 Eylül 2012 Cuma

Polisan Mantolama Exelans Enerji Derz Dolgu Harcı

Polisan Exelans Mantolama Malzemeleri Enerji Derz dolge harcı : Çeşitli sentetik  ve polimerler katkılar ile takviye edilerek  tutunma gücü arttırılmış,  TS EN 13888’e göre üretilen CG1 sınıfı, fayans,seramik, mermer, cam mozaik, beton klinker plaka  vb. plakaların arasında ki derzlerin doldurulmasında kullanılan, havuzlar, su depoları gibi sürekli ıslak ortamlarda kullanılabilen çimento esaslı  çevre dostu esnek derz dolgu harcıdır.
Kullanım Alanları:
İç ve dış mekanlarda düşey ve yatay uygulamalarda, duvar ve zeminlerde, fayans, seramik, doğaltaş, pres tuğla, cam mozaik, granit ve diğer kaplama malzemeleri ile döşenmiş yüzeylerde ki derz boşluklarında kullanılır.

Genel Özellikler:
Suya, neme ve donmaya karşı dayanıklı, uzun ömürlü, yoğun yaya trafiğine karşı dayanıklı, plastik kıvamlı, uygulaması kolay, hidrolik bağlayıcılığı yüksek, esnek derz dolgu harcıdır.
Yüzeyin Hazırlanması:
Uygulama yüzeyleri; temiz düzgün ve terazisinde olmalıdır. Ayrıca yüzey; toz, kir, kalıp yağı, boya gibi yapışmayı engelleyici yabancı maddeler ile  beton ve sıva gibi kalıntılardan arındırılmalıdır. Döşenmiş olan seramik, fayans vb kaplamalar yüzeye polisan Exelans Enerji Esnek Granit Yapıştırıcı yada polisan dış cephe  Exelans Enerji Seramik Yapıştırma Harcı ile kuvvetlice sabitlenmeli ve yapıştırma harcı prizini alarak sertleşmesini tamamlaması gereklidir.
Derzlerin yeterli derinlikte olmasına dikkat edilmelidir.  Uygulama öncesinde derzler iyice temizlenmeli, tozdan arındırılmalı ve nemli bir sünger ile silinmelidir. Mat cilalı yada gözenekli plakaların yüzeylerinde ton veya renk farklılıklarının olmaması için, yüzeyine uygulama yapılmadan önce küçük bir alanda numune uygulaması yapılması sağlıklı olacaktır.
Malzemenin Hazırlanması:
25 kgtoz torbasındaki Polisan Dış Cephe Exelans Enerji Derz Dolgu Harcı, ortam sıcaklığında ki 6,5-7,5 lt temiz su ile bir kap içerisine konularak düşük devirli matkap ile topak kalmayıncaya kadar karıştırılır. Sonra 5 dk dinlendirilen harç, homojen hale gelene kadar 1-2 dk tekrar karıştırılır.
Uygulama :
Hazırlanan harç uygun kauçuk mala veya alet yardımı ile derin ve düz olarak yayılmalıdır. Artan malzeme temiz bir şekilde yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Derz dolgu harcı uygulama sonrası ilk kuruma işleminde çalışma yüzeyi kabaca ıslatılmalıdır. Daha sonra derz dolgu işlemi tamamlanmış olan yüzeyler bir sünger yardımı ile temizlenerek yüzey parlatılır.
Yeni uygulama yapılmış olan yüzeyler, doğrudan güneş ışığına, güçlü hava akımlarına, yağmur ve don gibi olumsuz hava etkilerine karşı korunmalıdır.

kaynak : https://www.guneyyapiizolasyon.com.tr/sayfalar.3857.derz-dolgu-harci.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder